Südzucker verwacht komend jaar opnieuw forse winststijging

In de eerste prognose voor het boekjaar 2023-2024 gaat het grote Duitse levensmiddelenconcern Südzucker uit van een gemiddelde winststijging van zo'n 30 procent.

S%C3%BCdzucker+verwacht+komend+jaar+opnieuw+forse+winststijging
© Südzucker

Het optimisme over de goede financiële resultaten is onder meer gebaseerd op gunstige energiecontracten en de positieve ontwikkelingen op de suikermarkt. De Südzucker-groep verwacht komend boekjaar, dat loopt van 1 maart 2023 tot 29 februari 2024, een verdere stijging van de geconsolideerde omzet. De prognose voor de omzet in het lopend boekjaar 2022-2023 is bijna 10 miljard euro. In 2021-2022 noteerde het concern een omzet van 7,6 miljard euro.

Südzucker gaat ervan uit dat de toch al hoge volatiliteit op de afzetmarkten en inkoopmarkten alleen maar toeneemt. Dat geldt met name aan de inkoopkant voor prijsstijgingen op het gebied van grondstoffen en energie. Daarom zijn voor het volgende boekjaar verschillende scenario's doorgerekend, waarbij het verwachte bedrijfsresultaat varieert van 650 tot 850 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een winst verwacht van zo'n 580 miljoen euro.


Gunstige energieprijzen

In de scenario's houdt Südzucker er rekening mee dat de situatie van de energievoorziening zal stabiliseren en dat het concern hoe dan ook kan profiteren van de relatief gunstige energieprijzen die al zijn afgedekt. Na eerdere investeringen in de herstructurering van de suikerverwerking verwacht Südzucker dat dit segment een belangrijke bijdrage zal leveren aan verbetering van het groepsresultaat. De goede prijzen op de Europese suikermarkt moeten daarvoor de basis vormen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer