Südzucker geeft winstwaarschuwing voor komend jaar

Het Duitse levensmiddelenconcern Südzucker meldt in een eerste prognose dat het een behoorlijke daling verwacht van het geconsolideerde bedrijfsresultaat in het boekjaar 2024-2025.

S%C3%BCdzucker+geeft+winstwaarschuwing+voor+komend+jaar
© Südzucker

Südzucker rekent in de eerste prognose op een totale omzet van het concern van 10 tot 10,5 miljard euro. Dat is in lijn met de groepsomzet van het voorgaande boekjaar. Het bedrijfsresultaat na het betalen van belastingen en aflossingen wordt nu berekend op 500 tot 600 miljoen euro. Voor boekjaar 2023-2024 komt het bedrijfsresultaat waarschijnlijk uit op ongeveer 900 miljoen euro. Het jaar daarvoor was de winst uiteindelijk 704 miljoen euro.

De verwachte winstdaling schrijft Südzucker voornamelijk toe aan zijn suikeractiviteiten. Daar hadden hogere kosten in het seizoen 2023 al een nadelig effect op de winst. Südzucker gaat er nu van uit dat de aanhoudende oorlog in Oekraïne zorgt voor alleen maar meer volatiliteit op de verkoop- en inkoopmarkten.

Verder is onduidelijk in hoeverre de onbeperkte toegang van landbouwproducten uit Oekraïne invloed heeft op de Europese suikermarkt. De gevolgen van de oorlog in het Midden-Oosten, die in oktober vorig jaar uitbrak, voor de eigen bedrijfsresultaten vindt Südzucker voorlopig nog moeilijk in te schatten. Maar ook die onzekerheid drukt op de eerste prognosecijfers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  18° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  17° / 11°
  80 %
Meer weer