Südzucker verwacht nog grotere winst in lopend boekjaar

Het Duitse levensmiddelenconcern Südzucker verhoogt de verwachte geconsolideerde omzet voor het boekjaar 2022-2023 naar gemiddeld 9,9 miljard euro. De omzet zou zelfs kunnen oplopen tot 10,1 miljard euro.

S%C3%BCdzucker+verwacht+nog+grotere+winst+in+lopend+boekjaar
© Südzucker

In een vorige prognose ging Südzucker nog uit van een omzet voor de hele groep van gemiddeld 9,6 miljard euro. Vorig jaar realiseerde het levensmiddelenconcern een omzet van 7,6 miljard euro. De verbetering van de verwachten financiële resultaten worden voor een belangrijk deel toegeschreven aan het bedrijfsonderdeel suiker.

In een verklaring meldt het concern op dit moment te profiteren van de hoge volatiliteit op de verkoopmarkten en ook de prijsstijgingen voor ruwe materialen en energie. Ondanks de positieve vooruitzichten blijft Südzucker rekening houden met risico's vanwege het mogelijk oplaaien van de coronapandemie.

Het boekjaar 2022-2023 van Südzucker loopt van 1 maart 2022 tot 28 februari 2023. De hogere omzet resulteert naar verwachting in een bedrijfsresultaat voor de hele groep die ligt tussen 530 miljoen en 630 miljoen euro. Dit is gemiddeld 80 miljoen euro hoger dan de vorige prognose. In 2021-2022 noteerde de grote suikerverwerker met diverse neventakken nog een bedrijfsresultaat van 332 miljoen euro.


Webinar: Risicomanagement in de akker- en tuinbouw? Juist nu!

Door de stijgende kosten voor energie, diesel en uitgangsmateriaal is de verwachting dat met name akkerbouwers en tuinders komend voorjaar te maken krijgen met liquiditeitsproblemen. Het belang van risicomanagement groeit. Nieuwe Oogst organiseert daarom in samenwerking met ABAB een webinar over risicomanagement in de akker- en tuinbouw. In dit webinar op 14 november geven we inzicht in de situatie op de diverse markten en gaan in op risicomanagement in de praktijk. Met medewerking van onder meer Peter van den Berg, directeur AgroEnergy, Egon van Lier, akkerbouwer in Hoeven, Hendrik Jan ten Cate van LTO Akkerbouw en vollegrondsgroente, Erik van Ophoven van Achmea en René Boots van ABAB.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer