'Gedreven bestuur belangrijker dan ooit tevoren'

In het hart van de Nederlandse agrarische sector is een kritiek moment aangebroken. Terwijl we wachten op de vorming van een nieuw kabinet, is de rol van gedreven bestuurders voor de belangen van de agrarische gemeenschap belangrijker dan ooit tevoren.

%27Gedreven+bestuur+belangrijker+dan+ooit+tevoren%27
© Dirk Hol

En ‘wachten’ is hier wellicht niet de juiste term, want dat impliceert inactiviteit en dat is uiteraard niet het geval. In aanloop naar de formatie dringen we er bij de toekomstige coalitie – hoe die er ook uit gaat zien - op aan te kiezen voor een koerswijziging in het landbouwbeleid: een nieuwe regering moet werk maken van landbouwbeleid dat haalbaar en realistisch is. Er is dus werk aan de winkel in Den Haag.

Daarbij staan we als LTO voor een vergelijkbare uitdaging als veel van onze leden, namelijk het invullen van vacatures. Onze voorzitter Sjaak van der Tak heeft aangegeven geen nieuwe termijn aan te gaan en ook een aantal posities in de vakgroepen en op portefeuilles is vacant. Voor met name die laatste groep doen we een beroep op leden die graag een steentje bijdragen in het belang van de sector.

Gedreven ondernemers met hart voor de sector zijn altijd de kurk geweest waarop LTO dreef. Boeren en tuinders met een toegewijde visie die niet alleen inspeelt op de behoeften van vandaag, maar ook anticipeert op toekomstige ontwikkelingen, waaronder het politieke landschap dat in transitie is.

Gedreven bestuurders zijn de katalysatoren van verandering

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

Gedreven bestuurders zijn de katalysatoren van verandering. Ze spelen een actieve rol in het bevorderen van innovatie, het stimuleren van duurzaamheid en het opkomen voor de belangen van boeren te midden van politieke verschuivingen. Ze moeten niet alleen de stem van de agrarische gemeenschap vertegenwoordigen, maar ook bruggen bouwen met andere belanghebbenden, beleidsmakers, stakeholders en maatschappelijke groepen om een duurzame toekomst voor onze voedselproductie te waarborgen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer