'Maarten heeft er zin in, geef hem een kans'

Veel politici verlaten de politieke arena, zowel lijsttrekkers als 'gewone' Kamerleden. Dat betekent na november veel nieuwe gezichten in de Tweede Kamer.

%27Maarten+heeft+er+zin+in%2C+geef+hem+een+kans%27
© Dirk Hol

Als ik de sociale media bekijk, zie ik veel positieve reacties op vertrekkende politici; uitzonderingen daargelaten uiteraard. Niet vreemd, aangezien het vertrouwen in de politiek in Nederland een historisch dieptepunt heeft bereikt. Het zegt veel dat we als samenleving blij zijn dat onze politieke leiders op zo'n moment het mes in het varken laten steken.

Ook ik denk dat er de laatste jaren – op zijn zachtst gezegd – weinig goed ging. We zitten in een energiecrisis, wooncrisis en economische crisis, om nog maar te zwijgen over de ellende in Groningen, de toeslagenaffaire en last but not least onze eigen situatie als Nederlandse agrosector. Stuk voor stuk belangrijke dossiers, waarop de laatste generatie politici te weinig heeft doorgepakt en waarin ze nu geen uitweg meer zien. En dus geven ze de pijp aan Maarten.

Dat is mooi, want Maarten heeft er zin in. Tegelijkertijd ontbreekt het Maarten misschien aan wat expertise en mogelijke ervaring. Maarten ontbeert misschien een deel van het institutionele geheugen en door dit gebrek aan geleerde lessen uit het verleden ligt herhaling van fouten op de loer. Tegelijkertijd wordt hij niet geremd door datzelfde verleden, wat hem in staat stelt met een onbevangen blik naar de toekomst te kijken. Maarten ziet dat het anders moet én kan.

Laten we hopen op een frisse wind door Den Haag en veel nieuw politiek elan

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

Ik ben van nature een positief mens en de overtuiging van 'nieuwe ronde, nieuwe kansen' overheerst. In november doen er hopelijk veel Maartens mee aan de verkiezingen, met een eigen partij of binnen bestaande partijen. Ik zou zeggen: 'Geef Maarten een kans.'

Laten we hopen op een frisse wind door Den Haag en veel nieuw politiek elan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer