'Het is tijd voor de blik vooruit'

Het is haast als iemand van respectabele leeftijd die ons na een lang ziekbed toch nog plotseling ontvalt. Je wist dat het eraan zat te komen, het moment verrast je en achteraf relativeren vriend en vijand dat het wellicht beter is zo.

%27Het+is+tijd+voor+de+blik+vooruit%27
© Dirk Hol

Rutte IV was een verstandshuwelijk tussen partners die geen gemeenschappelijke visie deelden. De relatie hing aan elkaar van politieke compromissen. Zo'n huwelijk is vaak geen lang leven beschoren. Het ontbrak aan liefde en vertrouwen en dan gaat de kruik zo lang te water tot hij barst.

'De val van kabinet Rutte IV betekent onzekerheid voor boeren, tuinders, kwekers en telers. De toch al moeizame zoektocht naar toekomstperspectief duurt voort', liet onze voorzitter Sjaak van der Tak weten in een eerste reactie. Daar sluit ik me bij aan.

Dat geldt ook voor zijn constatering dat de Provinciale Statenverkiezingen hebben laten zien dat mensen veel waarde hechten aan de Nederlandse landbouw, aan gezond, eerlijk en betaalbaar voedsel en aan een mooi en leefbaar platteland. We hopen dat nieuwe landelijke verkiezingen dit beeld bevestigen en een volgend kabinet hier werk van maakt.

We hopen dat een nieuw kabinet aan de slag gaat om het wederzijdse vertrouwen te herstellen

Thijs Rompelberg, bestuurslid LTO Nederland

En we hopen dat een nieuw kabinet aan de slag gaat om het wederzijdse vertrouwen te herstellen. Dat begint door de positieve resultaten uit het Landbouwakkoord niet met het badwater weg te gooien. Die waren er immers wel degelijk. Slechte maatregelen beperkten echter het draagvlak voor goede maatregelen.

Maar goed, genoeg teruggekeken. Het is tijd voor de blik vooruit. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Heel Nederland kan weer naar de stembus, maar voor het zover is, wens ik iedereen die daarvoor de ruimte heeft een fijne vakantie. Probeer even bij te tanken, zodat we er straks weer vol goede moed tegenaan kunnen!

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 10°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 10°
  70 %
Meer weer