Lichte min voor Global Dairy Trade

Na de stijging van de afgelopen weken was er dinsdag een daling bij de Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade. Vooral boter en vollemelkpoeder noteerden lager dan de vorige handelsdag, twee weken geleden.

Lichte+min+voor+Global+Dairy+Trade
© Twan Wiermans

De Global Dairy Trade Index kende een dieptepunt op 15 augustus van dit jaar, toen de 850 punten werden aangetikt. Daarna liep deze telkens op, tot op 17 oktober 994 werd bereikt.

Dinsdag zou de grens van 1.000 punten kunnen worden overschreden, maar de index eindigde juist 7 punten lager op 987. Dit is een bescheiden daling van 0,7 procent.




Meeste noteringen hoger

De whole milk powder, melkpoeder dat ontstaat door melk te drogen, daalde met 2,7 procent en boter zakte met 1,6 procent. Voor de overige ingrediënten waren er juist duidelijke plussen, met een uitschieter voor lactose, die 19,2 procent hoger noteerde dan twee weken geleden. Botermelkpoeder, dat kan worden gebruikt in onder meer ijs en chocolade, kwam 3,5 procent hoger uit dan bij de vorige notering.

De Global Dairy Trade is een belangrijke veiling die wordt erkend als een goede weergave van het sentiment op de wereldmarkt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer