Zuivelnoteringen ZuivelNL stabiel, klein herstel voor GDT

De zuivelnoteringen van ZuivelNL laten in week 36 een stabiel beeld zien met wat kleine stijgingen en dalingen. De Nieuw-Zeelandse internetveiling Global Dairy Trade (GDT) laat na een stevig verlies half augustus nu een licht herstel zien.

Zuivelnoteringen+ZuivelNL+stabiel%2C+klein+herstel+voor+GDT
© Nieuwe Oogst

De notering voor verse boter stijgt bij ZuivelNL met 3 euro en komt uit op 435 euro. Vollemelkpoeder voor diervoeders stijgt eveneens. Daar komt deze week 2 euro bij. Deze notering staat nu op 211 euro. Weipoeder stijgt door met 3 euro en komt uit op 60 euro.De noteringen voor vollemelkpoeder en mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden dalen deze week. Vollemelkpoeder verliest 3 euro en noteert 315 euro. De notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden staat 2 euro in de min en blijft steken op 212 euro.


Herstel van GDT

De Global Dairy Trade heeft zich weer wat hersteld. De Nieuw-Zeelandse online veiling steeg dinsdag met 2,7 procent ten opzichte van de vorige veildag op 15 augustus. Met name de belangrijke notering voor vollemelkpoeder zit bij de GDT sterk in de lift met 5,3 procent en komt uit 2.702 dollar per ton: zo'n 2.517 euro. Op de GDT stegen ook de prijzen voor melkvet (+2,7 procent) en verse boter (+1,1 procent).Andere prijzen daalden ten opzichte van de vorige veiling. De notering voor karnemelkpoeder daalt met 6,5 procent het hardst. De stijging van de GDT wordt gezien als een correctie van de sterke daling van de afgelopen periode. De gemiddelde prijs van zuivelproducten op het GDT-handelsplatform daalde de vorige keer 7,4 procent. Twee weken daarvoor liet de trade al een daling van 4,3 procent zien.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer