Meeste zuivelnoteringen in de min, GDT fors lager

Bij de zuivelnoteringen van ZuivelNL liggen de noteringen voor de meeste producten lager dan die van vorige week. Vooral vollemelkpoeder noteert fors lager. Bij de dinsdag gehouden Global Dairy Trade (GDT) was dit zuivelproduct eveneens fors lager.

Meeste+zuivelnoteringen+in+de+min%2C+GDT+fors+lager
© Shutterstock

De notering voor vollemelkpoeder bij de Nederlandse noteringen komt deze week 10 euro lager uit op 322 euro. Ook die voor verse boter daalt iets, met 3 euro naar 437 euro. Zowel de notering voor mageremelkpoeder voor consumptiedoeleinden als die voor veevoerdoeleinden daalt met 4 euro. Ze komen uit op respectievelijk 219 euro en 211 euro. Voor het vaak minder veranderlijke weipoeder was er deze week een lichte stijging van 1 euro naar 54 euro.De tweewekelijkse Nieuw-Zeelandse Global Dairy Trade laat een flinke daling zien. Dit is een belangrijke veiling die wordt erkend als een goede weergave van het sentiment op de wereldmarkt. De gemiddelde prijs van zuivelproducten op het GDT-handelsplatform van dinsdag was 7,4 procent lager. Twee weken eerder liet de trade al een daling van 4,3 procent zien. De prijsindex zakt daarmee van 918 punten naar 850 punten.

Bij de notering van dinsdag drukt vooral vollemelkpoeder met een min van 10,9 procent hard op de index. Ook veel andere producten noteerden hier lager. Zo was er voor boter een min van 3 procent en mageremelkpoeder een min van 5,2 procent. Cheddarkaas plust juist met 5,8 procent ten opzichte van de vorige Trade op 1 augustus.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer