Zuivelnoteringen kennen positieve tendens

Zowel de noteringen van ZuivelNL als de Global Dairy Trade in Nieuw Zeeland zijn deze week hoger dan de vorige keer. Verschillende zuivelnoteringen zitten in een stijgende lijn.

Zuivelnoteringen+kennen+positieve+tendens
© Twan Wiermans

De Global Dairy Trade (GDT) is een belangrijke veiling die wordt erkend als een goede weergave van het sentiment op de wereldmarkt. Die prijsindex daalde van maart 2022 tot 15 augustus van dit jaar gestaag. Na dit dieptepunt van 850 werd een stijging ingezet. Ten opzichte van de vorige GDT, twee weken geleden, werd dinsdag een plus genoteerd van 4,3 procent. Met 994 punten komt de 1.000-puntengrens in zicht.



Het positieve sentiment was onlangs ook voor de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra reden om de melkprijs te verhogen. Wel wordt hier een negatief effect van het weerfenomeen El Niño op de melkproductie verwacht.


De ZuivelNL-noteringen kent opnieuw een plus voor boter. Die noteert 10 euro hoger dan vorige week en komt daarmee op 488 euro uit. Vollemelkpoeder plust met 7 euro naar 345 euro.

Voor mageremelkpoeder voor consumtiedoeleinden wordt 6 euro meer neergeteld dan vorige week, waardoor deze notering nu op 252 euro uitkomt. Voor mageremelkpoeder voor veevoerdoeleinden ligt de notering met 248 euro zo'n 3 euro hoger dan vorige week. Weipoeder plust met 4 euro naar 79 euro.



Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer