Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Die Russen moeten terug in hun hok'

De Nederlandse boer in Oekraïne Kees Huizinga bekeek deze week de enorme schade die twee Russische kruisraketten hebben aangericht bij een kassencomplex en een voormalige fabriek van landbouwvoertuigen nabij de stad Oeman.

Op de akkers van Huizinga groeien de uien en zonnebloemen voorspoedig. Maar er zijn ook de nodige zorgen. Want op sommige percelen zorgen de 'bokkige' grond en een flinke hagelbui voor problemen bij de jonge gewassen. Huizinga hoopt dat extra beregening zorgt voor een normale groei en een goede opbrengst.

Enkele weken geleden kreeg Huizinga een rondleiding door een kassencomplex met tomaten in de buurt van Oeman. Zowel de kassen als de techniek komen uit Nederland. Deze week sloegen twee Russische kruisraketten in vlak bij het glastuinbouwbedrijf. Acht mensen raakten gewond, van wie twee zwaargewond. Daarnaast is de glasschade groot. Ook een nabijgelegen lege fabriekshal is zwaar beschadigd.

Huizinga heeft samen met collega-boeren in Oekraïne de afgelopen maand zo'n 4 miljoen euro ingezameld. Daarmee hebben ze driehonderd auto's, vrachtwagens en bussen aangeschaft voor het Oekraïense leger. Naast het inzamelen van geld voor transportmiddelen blijven Huizinga en stichting De Leeuw Kyiv op zoek naar financiële steun voor de gevolgen van de enorme ramp na het vernietigen van de stuwdam in de rivier Dnipro.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer