Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Dit is een land compleet kapotmaken'

In deze aflevering van De Week van Kees Huizinga staan de verwoesting van de stuwdam in de Dnipro en de gevolgen daarvan voor mens en dier centraal. De Nederlandse boer in Oekraïne zamelt met stichting De Leeuw Kyiv geld in voor onder meer generatoren en waterfilters, zodat slachtoffers in hun eerste levensbehoefte kunnen worden voorzien.

De week begon naar omstandigheden rustig voor Huizinga. Hij controleerde zijn percelen en nam een kijkje bij een uienveld waar een groep Oekraïners met de hand de volop aanwezige akkerwinde verwijdert. De ondernemer is blij dat op deze manier de plant kan worden betreden. 'Het is best zwaar werk om dit de hele dag op het land te moeten doen. Maar de mensen verdienen bij ons drie à vier keer het minimumloon. De akkerwinde is met de spuit niet te bestrijden, dus ik ben blij met mijn personeel hier.'

Vanaf het moment dat duidelijk werd wat de gevolgen waren van de damdoorbraak bij Nova Kachovka, zijn Huizinga en zijn vrouw Emmeke Vierhout samen met stichting De Leeuw Kyiv begonnen met het inzamelen van geld en hulpgoederen. In een depot in Oeman laat de ondernemer zien dat er in eerste instantie vooral behoefte is aan waterfilters voor schoon drinkwater en generatoren voor het koken en de verlichting.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer