Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Het water heeft nog nooit zo hoog gestaan'

Kees Huizinga is blij dat de percelen er goed bij staan, ondanks alle problemen tijdens het natte voorjaar. En de grote hoeveelheid regen heeft ervoor gezorgd dat zijn boerderij voorlopig voldoende watervoorraad heeft voor de druppelirrigatie.

Drones spelen een steeds grotere rol in de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Maar Huizinga volgt ook de ontwikkelingen met drones voor agrarische toepassingen. Hij test momenteel een kleine drone die met vier camera's percelen in kaart brengt, zodat er specifieker op het gewas kan worden gespoten.

Op de boerderij wordt de soja van de afgelopen oogst geroosterd, geplet en uiteindelijk aan de koeien gevoerd. Dit jaar verbouwt Huizinga zo'n 1.700 hectare soja die hij op deze manier zelf verwerkt binnen zijn eigen bedrijf.

Verder is te zien hoe de ondernemer een rondleiding krijgt op een 30 hectare groot glastuinbouwcomplex in de buurt van Oeman. Daar worden oude Sovjetkassen vervangen door moderne Nederlandse kassen. De opbrengst van de tomaten en komkommers zijn vrijwel gelijk aan de productie in Nederland. Huizinga ervaart weer eens de Oekraïense gastvrijheid en gaat niet met lege handen naar huis.


De week van Kees Huizinga is elke vrijdag te zien via nieuweoogst.nl/boeren-in-oekraine

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer