ElkeMelk genomineerd voor internationale innovatieprijs

Het concept ElkeMelk, waarbij de melk in elke fles is te herleiden naar de specifieke koe die deze heeft geproduceerd, is genomineerd voor de World Dairy Innovation Awards. Het innovatieve zuivelbedrijf, opgericht door melkveehouder Matthijs Baan, is in maar liefst vier categorieën genomineerd.

ElkeMelk+genomineerd+voor+internationale+innovatieprijs
© Dirk Hol

De melk van ElkeMelk wordt binnen 10 minuten na het melken per koe verpakt en is direct klaar voor consumptie. Matthijs Baan ontwierp hiertoe samen met TOP uit Wageningen een nieuw systeem dat de volledige verwerking van melk mogelijk maakt, van uier tot flest. Elke melkbeurt wordt afzonderlijk gecontroleerd op kwaliteit en de melk is minimaal bewerkt door pasteurisatie. Het product is volgens de bedenker puur natuur en gezonde voedingswaarden blijven behouden.

Iedere fles heeft een QR-code, waarmee is te zien of de melk van bijvoorbeeld Tietje 203 of Bertha 476 komt. De nominatie in de categorie 'productie/technologie-innovatie' onderstreept het innovatieve karakter van het merk en de unieke propositie die het naar de markt brengt. Naast deze categorie is het bedrijf genomineerd in de categorieën 'ambachtelijke producten', 'nieuw/opstartend bedrijf' en 'marketingcampagne'.



'We zijn enorm vereerd door deze nominatie', zegt Baan. 'En dan ook nog eens in vier categorieën! Het onderscheidende van ElkeMelk wordt nu wereldwijd erkend. Dit is een geweldige beloning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn vastbesloten om grenzen te verleggen in de zuivelindustrie en consumenten te verrassen met pure, ambachtelijke melk en innovatieve oplossingen.'

De World Dairy Innovation Award is een toonaangevende internationale prijs die organisaties beloont die uitblinken in verschillende aspecten van de zuivelindustrie. De awards worden jaarlijks uitgereikt. Het evenement trekt de beste en meest vooruitstrevende zuivelbedrijven uit de hele wereld aan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer