Romige boerenboter om je vingers bij af te likken

Voor de allerlekkerste roomboter moet je bij Astrid en Gerrit van Dal van zuivelboerderij De Kern in Drunen zijn. Ze wonnen deze week de Cum Laude Awards in de categorie 'Beste zuivel'.

'We waren compleet verrast', zegt Astrid van Dal. 'We hebben het bedrijf achttien jaar geleden overgenomen en hard gewerkt om het verder te ontwikkelen. Deze prijs is een grote waardering, ook voor ons personeel.' De ondernemers maken twee tot drie keer per week zo'n 20 kilo roomboter. Goed voer en schoon melken zijn erg belangrijk.

Drie jaar geleden stapten ze over op een ander type zuursel. Het maakte de karnemelk en boter zachter en aromatischer van smaak. De Cum Laude Awards zijn een initiatief van de Bond van Boerderijzuivelbereiders en de grootste landelijke kaas- en zuivelkeuring. In de categorie kaas wonnen Johan en Annemarie Hogendoorn-Nell uit Wassenaar

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer