Qarc Zuivel wint Den Besten Cum Laude Award beste zuivel

De 'Gouden melkbus met de grote oren' gaat naar Qarc Zuivel in het Noord-Brabantse Bladel. Dit melkveebedrijf heeft de Den Besten Cum Laude Award gewonnen in de categorie 'beste zuivel'. Melkveehouders Leonie van Zuilichem en Roel van den Borne zijn blij dat hun volle kwark deze prijs wint. 'Dit is ongelofelijk. Dit hadden we niet verwacht, want er waren zoveel inzendingen. Maar we zijn enorm trots', reageert Van Zuilichem.

De Cum Laude Awards zijn een initiatief van de Bond van Boerderijzuivelbereiders. Het geheim van Qarc Zuivel is de rust die de melkveehouders nemen om het product te maken. 'We gebruiken melk van onze eigen koeien. Het hele proces van melk tot kwark duurt zeker twintig uur. Het product krijgt daardoor alle tijd om de juiste smaak en structuur te ontwikkelen', licht Van Zuilichem toe.

De ondernemers vielen vaker in de prijzen. 'Onze Griekse stijl yoghurt, de gewone yoghurt en de hangop hebben allemaal een gouden prijs gewonnen tijdens deze keuring', zegt Van Zuilichem trots.


Kaasboerderij De Gelder in het Friese Tijnje heeft de Den Besten Cum Laude Award gewonnen in de categorie 'beste kaas'.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 8°
  0 %
 • Maandag
  18° / 8°
  0 %
 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
Meer weer