Nieuwe Oogst vier keer genomineerd voor journalistieke prijs

Nieuwe Oogst is vier keer genomineerd voor de Gouden Greep, de prijs voor de beste mediaproductie van 2022 in de land- en tuinbouwjournalistiek. De Gouden Greep is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ).

Nieuwe+Oogst+vier+keer+genomineerd+voor+journalistieke+prijs
© René Eijsink

Gewasredacteur Job Hiddink is met zijn artikel 'Niet-kerende grondbewerking vraagt om meer vakmanschap' genomineerd in de categorie bedrijfsreportages. Hiddink bezocht akkerbouwers Wout en Corné Lugtenburg in het Zuid-Hollandse Geervliet die sinds vijf jaar niet-kerende grondbewerking toepassen en vanaf die tijd vasthouden aan een bouwplan van 1-op-5. Hij maakte zelf de foto's bij de reportage.

Het eindejaarsnummer Boeren in Roerige tijden is genomineerd als multimediale productie. Redacteuren van Nieuwe Oogst gingen naar boeren en telers verspreid over het land om te praten over hoe zij overleven in een sterk veranderende wereld. Hier is, naast artikelen in de krant en op de website, ook een podcastserie van verschenen. Zo had redacteur Tys Hallema een gesprek met pluimveehouders Henri en Evert van Ramshorst (zie foto).


Podcast over wolf

Nieuwe Oogst-multimediaredacteur René Eijsink kreeg een nominatie voor zijn podcast 'De grenzeloze wolf'. In deze podcast komen bezorgde en getroffen veehouders aan het woord en voorzitter Pieter van Geel van het Landelijk Overleg Wolf geeft zijn kijk op de gespannen situatie.

De serie vlogs van akkerbouwer Kees Huizinga, 'De week van Huizinga', maakt ook kans op de Gouden Greep. Huizinga boert in Oekraïne en vertelt wekelijks in een vlog wat hij merkt van boeren in een land in oorlogstijd. De serie is genomineerd in de rubriek pionieren.

In totaal maken vijftien mediaproducties kans op de Gouden Greep 2022. De winnaar wordt op 8 juni op een melkveebedrijf in het Overijsselse Oxe bekendgemaakt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer