Zilveren Greep voor eindejaarsthema Nieuwe Oogst

Nieuwe Oogst heeft de Zilveren Greep gewonnen met zijn eindejaarsthema 'Boerin wordt baas op de boerderij'. De Gouden Greep gaat naar Tijmen van Zessen (Veeteelt), maakte voorzitter Bert de Jong van de vakjury maandagmiddag bekend. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor de Land- en Tuinbouwjournalistiek.

De bekendmaking van de winnaars van de Gouden Greep-verkiezing vond plaats in de Eemlandhoeve in het Utrechtse Bunschoten-Spakenburg. De vakjury nomineerde Nieuwe Oogst deze editie vijf keer. Vakblad Boerderij, Agrio, De Boerin en Veeteelt leverden de andere nominaties. In totaal elf producties waren in de race voor de prijs. Coördinator Tienke Wouda nam de Zilveren Greep namens Nieuwe Oogst in ontvangst. De Bronzen Greep was voor Wim Esselink van Boerderij.


De Gouden Greep ging naar Tijmen van Zessen (midden) en de Bronzen Greep was voor Wim Esselink.
De Gouden Greep ging naar Tijmen van Zessen (midden) en de Bronzen Greep was voor Wim Esselink. © René Bouwmeester

De inzenders streden in drie categorieën om de hoogste eer. Categorie A: Grote Producties/Multimediaal, Categorie B: Boer/tuinder centraal in hun vak/vaktechnische achtergrond of verdieping en Categorie C: Boer/tuinder in relatie tot de samenleving/maatschappij/politiek. Binnen deze categorieën werden eerst de ranglijst en winnaar bekendgemaakt. Deze inzendingen maakten daarna kans op de Bronzen, Zilveren of Gouden Greep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer