Podcast: De grenzeloze wolf

Volgens de jongste cijfers van de provinciale uitvoeringsorganisatie BIJ12 hebben wolven in september bijna dertig schapen gedood in Drenthe. Tijdens een drukbezochte informatiebijeenkomst op 3 oktober in Diever bleek voor veel veehouders en bezorgde burgers de maat vol.

In deze podcast komen diverse bezorgde en getroffen veehouders aan het woord. Voorzitter Pieter van Geel van het Landelijk Overleg Wolf geeft zijn kijk op de huidige gespannen situatie. Hij wil graag zo snel mogelijk duidelijkheid als het gaat om de richtlijnen hoe er opgetreden kan worden tegen een probleemwolf.

Van Geel wil daarnaast ook kijken of de wolf in Nederland een plek kan krijgen. De beleidsvorming verloopt voor veel veehouders te traag. De provinciale verkiezingen in maart 2023 kunnen een remmende werking hebben op het proces. Ondertussen groeit de angst bij boeren en de frustratie bij onder meer dierenartsen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer