Nieuwe Oogst vijf keer genomineerd voor Gouden Greep

Nieuwe Oogst is door de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ) vijf keer genomineerd voor de Gouden Greep 2022.

Nieuwe+Oogst+vijf+keer+genomineerd+voor+Gouden+Greep
© Dirk Hol

De Gouden Greep is de prijs voor de beste journalistieke productie van het jaar in de land- en tuinbouwjournalistiek. Deze erkenning is een initiatief van de NVLJ. De nominaties voor de Gouden Greep zijn dinsdag 7 juni naar buiten gebracht.

Nieuwe Oogst is vijf keer genomineerd voor de beste journalistieke mediaproductie in 2021. In totaal maken zes mediaproducties hier kans op. Die zijn geselecteerd door een vakjury en de winnaar wordt op 6 juli bekendgemaakt.


Aangenaam verrast

De jury van de Gouden Greep was aangenaam verrast na het lezen, bekijken en beluisteren van de inzendingen. De nieuwe categorieën die vorige jaar werden geïntroduceerd, bieden ruimte aan het inzenden van een breed scala aan journalistieke producten en producties.


Bekijk, luister en lees hier onze vijf nonimaties voor de Gouden Greep

Opvallend is volgens de jury dat net als vorig jaar de verdeling van de inzendingen over de drie categorieën gelijkwaardig is. Ze stelt vast dat de multimedialiteit enorm is toegenomen, maar dat ook de 'klassieke' bedrijfsreportage nog altijd een stevige positie heeft. 'Daarin kan de journalist bij uitstek laten zien dat hij het vak beheerst', meldt juryvoorzitter Bert de Jong.


Afweging

Een meer opmerkelijke waarneming is dat in de categorie waarin vorig jaar meerdere producties streden om de hoogste eer, deze keer geen enkele productie de eindstreep haalde. De categorie 'Boer in relatie tot politiek/maatschappij/samenleving' bevatte dit jaar volgens de jury geen bijdrage die de kwaliteit van de nominaties van de andere twee categorieën benaderde. 'Dat heeft ons echt verrast.'

De jury is erg te spreken over de wijze waarop de diverse redacties en journalisten de aandachtspunten van voorgaande edities van de Gouden Greep ter harte hebben genomen. 'Je ziet echt terug dat er iets wordt gedaan met de opmerkingen', merkt De Jong op. Die collectieve inzet om de kwaliteit van de agrarische journalistiek naar een hoger plan te tillen, is volgens de jury terug te zien in de bijdragen die dit jaar zijn genomineerd voor de Gouden Greep.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer