Ook Franse boeren zijn laat met mais inzaaien

Franse boeren zijn net als hun Nederlandse collega's dit jaar laat met het inzaaien van mais door de weersomstandigheden. 38 procent is nog niet begonnen met het inzaaien van maïs. Dat blijkt uit onderzoek van de Franse agrarische nieuwswebsite Web-agri.

Ook+Franse+boeren+zijn+laat+met+mais+inzaaien
© Twan Wiermans

Uit de peiling blijkt verder dat 12 procent van de maistelers is begonnen met de maisinzaai, maar later dan andere jaren, 12 procent heeft de helft van het areaal ingezaaid en nog eens 12 procent heeft driekwart gedaan. Slechts 27 procent van de boeren die mais verbouwen is helemaal klaar met de zaaiwerkzaamheden.

De laatste dagen heeft het in Frankrijk veel geregend en zijn veel telers weer gestopt met de zaaiwerkzaamheden. Na een droge winter viel er in april en mei overvloedig veel regen in een groot deel van Frankrijk. Alleen in het zuidoosten van Frankrijk bleef het relatief droog. De eerste tien dagen van mei waren extreem nat. De komende dagen wordt er nog regen verwacht in grote delen van Frankrijk.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer