Farmel neemt meerderheidsbelang in Vecozuivel

Zuivelonderneming Farmel uit Emmeloord in Flevoland neemt een meerderheidsbelang in Vecozuivel uit Zeewolde. Dat moet nog wel door de Autoriteit Consument & Markt worden goedgekeurd.

Farmel+neemt+meerderheidsbelang+in+Vecozuivel
© Noordoost.nl-Alex J.de Haan

Beide ondernemingen liggen in elkaars verlengde. Door de samenwerking kunnen ze hun ketens integreren om zo de retail, business-to-business en exportklanten beter te bedienen. 'We doen al jaren zaken met elkaar, we kennen elkaar goed en we zien volop voordelen voor onze bedrijven', melden directeur Alexander van Rouwendaal van Vecozuivel en bestuursvoorzitter Jetze Kempenaar van Farmel.

Farmel is al ruim vijftien jaar actief als afnemer van melk en heeft ruim 250 melkveehouders in voornamelijk Nederland en België als leverancier. Vecozuivel is zelfs al iets langer actief als verwerker van melk en de productie van zuivelproducten. Deze producten vinden voornamelijk hun weg naar de retail in Nederland.

Vecozuivel heeft sterke behoefte aan constante en hoogwaardige duurzame melkstromen en Farmel aan een betrouwbare en constante afname van melk. Daarbij komt dat Farmel, gezien de steeds groeiende handel, heel graag zelf een fabriek tot zijn beschikking wilde hebben, naast alle fabrieken en verwerkers waarmee het al jarenlang samenwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  30° / 16°
  0 %
 • Zondag
  30° / 16°
  0 %
 • Maandag
  29° / 15°
  5 %
Meer weer