Pluimveepromotie op onderwijsbeurs Utrecht

Blij met een Ei en Kip.Kiplekker staan met een informatiestand op de Nationale Onderwijstentoonstelling in Utrecht. 'We vertellen graag over ons dagelijks voedsel', zegt Hugo Bens, legpluimveehouder uit het Brabantse Haps en voorzitter Stichting Blij met een Ei.

Pluimveepromotie+op+onderwijsbeurs+Utrecht
© Monique van Loon

'Elk kind zou elke week les moeten krijgen over zijn of haar dagelijks eten. Weet je wat je eet? Waar komt het vandaan? Wat is gezond? Dat hoort bij de algemene ontwikkeling', stelt Bens. Daarom staan de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, en Kip.Kiplekker, die pluimveevlees promoot, met een stand op de Nationale Onderwijstentoonstelling. Die wordt van 24 tot en met 28 januari gehouden in Utrecht.

'Een ei is superfood, gezond, bevat weinig calorieën en past bij elk eetmoment van de dag. Wij willen de jeugd leren waar een ei vandaan komt, hoe kippen in Nederland worden gehouden en nodigen professionals uit mee te doen aan de quiz op de beurs', zegt Lian Ingenbleek, legpluimveehouder in het Brabantse Rijkevoort en een van mmmEggies-deelnemers. Elke dag staan er vier in de stand om de onderwijsprofessionals te woord te staan en het gebruik van de gratis lespakketten van Blij met een Ei te stimuleren.


Gastlessen op school

Beide stands promoten ook boerderijeducatie. 'Vanwege de vogelgriep is bedrijfsbezoek echter momenteel niet mogelijk', legt Ingenbleek uit. 'We promoten nu gastlessen op school: pluimveehouders vertellen in de klas met behulp van ons lespakket over kippen, eieren en hun bedrijf.'

Ze geeft aan dat het een mooie uitdaging is om op de Nationale Onderwijstentoonstelling te staan. 'Het is leuk om te doen, samen met collega-pluimveehoudsters. Weer iets anders dan het ei promoten. Nu staat vooral de kennisoverdracht aan zowel leerkrachten als kinderen centraal. Op dat punt is nog veel vooruitgang te boeken. Bezoekers kunnen een antwoord op de quizvraag 'Hoe lang doet een kip over het leggen van een ei' beantwoorden en kans maken op een gastles op school.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 9°
    65 %
Meer weer