Nieuwe+lespakketten+Blij+met+een+Ei
Nieuws
© Bliuj met een Ei

Nieuwe lespakketten Blij met een Ei

Stichting Blij met een Ei heeft nieuwe lespakketten ontwikkeld. Blij met een Ei heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in een herkenbare uitstraling. Het lespakket is te downloaden op de site of te bestellen bij de stichting.

Voor de bovenbouw van het basisonderwijs bestaat het lespakket uit een magazine met feiten, leuke weetjes en opdrachten met antwoordblad. Voor de onderbouw is er een voorleesboek 'Kijken in het kippenhok' en een prikplaat voor in een kijkdoos.

Goede voorlichting

Doel van de nieuwe lespakketten is om kinderen van jongs af aan goed voor te lichten over kippen en eieren en de gezondheid van eieren uit te leggen. 'Mooi lesmateriaal met de echte feiten en informatie over kippen en eieren en puzzels. Op papier en digitaal te downloaden voor gebruik op digibord', geeft Alex Jansen, voorzitter Blij met een Ei aan.

Op de site staat ook een quiz die gebruikt kan worden als introductie op het lespakket of als het lespakket doorgewerkt is. De materialen zijn ook goed te gebruiken voor een spreekbeurt.

Jeugd heeft de toekomst

'De nieuwe lespakketten zijn voor Blij met een Ei een behoorlijke investering maar wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', zegt Janssen over het belang van de nieuwe lespakketten.

Stichting Blij met een Ei is een initiatief vanuit de legpluimveesector en geeft voorlichting over de legpluimveehouderij in Nederland en stimuleert de dialoog tussen producent en consument.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer