Blij+met+een+Ei+partner+schoolontbijt
Nieuws
© Blij met een ei

Blij met een Ei partner schoolontbijt

Stichting Blij met een Ei is dit jaar voor het eerst partner van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar vindt de achttiende editie van het schoolontbijt plaats van 2 tot en met 6 november. Blij met een Ei sponsort gekookte eieren en een educatieve prijs voor de klas.

Het startsein voor het Nationaal Schoolontbijt is het ontbijtjournaal. Dat is een filmpje geïnspireerd op het Sinterklaas Journaal met Jessica Mendels als de nieuwe ambassadeur van het Nationaal Schoolontbijt.

Blij met een Ei en de mmmEggies vinden het belangrijk om het ei positief onder de aandacht te brengen en de juiste informatie over kippen en eieren uit te dragen. 'Daarom zijn wij partner van het Nationaal Schoolontbijt', zegt voorzitter Hugo Bens van stichting Blij met een Ei.


Gekookte eieren

Blij met een Ei wil de kinderen graag meegeven dat een ei duurzaam, gezond, betaalbaar en een makkelijk product voor iedereen en voor elk moment van de dag is. In elk ontbijtpakket zit een doosje met zes gekookte eieren en een bijbehorende flyer. Het ontbijtpakket voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. Sinds 2016 staat het ei weer in de Schijf van Vijf.

Via de flyer worden de klassen uitgedaagd om mee te doen aan een wedstrijd door iets te maken over kippen en eieren. Daarmee kunnen ze een schoolreis naar Museum Corpus, een educatieles op de boerderij of een boerderijeducatie gastles op school winnen.


mmmEggies

Stichting Blij met een Ei werkt samen met de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten. Deze stichting geeft voorlichting over de legpluimveehouderij en stimuleert de dialoog tussen sector en consument.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 8°
  20 %
Meer weer