LTO vindt 'ban op vleesreclame smakeloos'

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins vindt dat provincie Noord-Holland te ver gaat met het verbod op vleesreclame in ruim vijfhonderd bushaltes. Daarmee gaat ze volgens hem voorbij aan de duurzame en gezonde kanten van het natuurproduct.

LTO+vindt+%27ban+op+vleesreclame+smakeloos%27
© Varkens Archief

Provincie Noord-Holland gaf deze week aan om geen reclames voor vlees, vis en fossiele brandstoffen meer toe te staan in bushaltes. Dat is de consequentie van een motie van PvdA en GroenLinks die eind december werd aangenomen door Provinciale Staten.


Bruins vindt het besluit niet goed afgewogen. 'Natuurlijk, over smaak en over de hoeveelheid vlees kun je twisten. Te veel vlees eten is niet goed en ook niet nodig. Vlees bevat echter heel veel goede en hoogwaardige voedingsstoffen waar mensen baat bij hebben. Niet voor niets adviseren veel diëtisten en artsen om in de voedingsmix ook vlees te eten. Daarnaast wordt veel vlees op duurzame wijze geproduceerd.'


Verspilling tegengaan

De voorzitter wijst erop dat niet alle grond geschikt is om gewassen te telen voor menselijke consumptie. 'Dieren kunnen daar wel grazen. Daarnaast zijn er heel veel restproducten die mensen niet willen of kunnen eten, maar heel geschikt en smakelijk zijn voor dieren. Veehouders in Nederland zetten volop in om zo verspilling tegen te gaan en kringlopen te sluiten. Dan is het wel erg eenzijdig en raar om geen reclame meer te mogen maken voor dit eerlijke natuurproduct.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer