België gaat ook voor een Week zonder vlees

In navolging van Nederland krijgen ook andere landen een campagne om mensen te overtuigen een week lang geen vlees te eten. België is volgend jaar het eerste land met ook een Week zonder vlees. Het is de bedoeling dat er de komende jaren elk jaar een nieuw land bijkomt.

Belgi%C3%AB+gaat+ook+voor+een+Week+zonder+vlees
© Dirk Hol

Dat is mogelijk door financiële steun van de Europese Unie, hebben de initiatiefnemers maandag bekendgemaakt. De Nationale Week Zonder Vlees begon in 2018 en is in Nederland in maart. Het is een initiatief van blogger Isabel Boerdam (De hippe vegetariër), de schrijfster van de Vegabijbel.

Zij zegt in een verklaring: 'Klimaatimpact stopt niet bij de landsgrenzen en daarom is het tijd geworden voor een volgende stap. Stel je eens voor wat onze gezamenlijke impact is als er niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen structureel minder vlees wordt gegeten?'

Volgens Boerdam en de andere organisatoren kunnen mensen '101 liter water en 79 kilometer autorijden aan CO2-uitstoot besparen' door een week lang geen vlees te eten. Sinds vorig jaar klinkt in de Week zonder vlees ook de oproep om minder zuivel te consumeren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer