Zoon LTO-voorzitter wordt burgemeester in Barneveld

Jacco van der Tak, zoon van LTO Nederland-voorzitter Sjaak van der Tak, is voorgedragen als burgemeester van gemeente Barneveld. Dat is de uitkomst van de besloten raadsvergadering die dinsdagavond plaatsvond. Van der Tak werd gekozen uit negentien kandidaten.

Zoon+LTO%2Dvoorzitter+wordt+burgemeester+in+Barneveld
© Eigen Foto

Van der Tak wordt door de gemeenteraad geroemd om zijn brede ervaring. Hij heeft die onder meer opgedaan bij een aantal grote organisaties met maatschappelijke impact, namelijk het Havenbedrijf Rotterdam en de Nederlandse Spoorwegen (NS). Hij is momenteel directeur Communicatie & Corporate Affairs bij NS. Van der Tak is lid van het CDA en actief als voorzitter van het bestuur van CDA provincie Utrecht en lid van de landelijke verenigingsraad.

De beoogd burgemeester is veertig jaar, getrouwd, vader van vier dochters en woont in het Utrechtse Woudenberg. Van der Tak wordt door de gemeenteraad omschreven als een gedreven en verbindende bestuurder met lef en een warm hart. De verwachting is dat hij op 9 februari 2023 geïnstalleerd wordt als burgemeester van de pluimveegemeente Barneveld.

Jacco van der Tak stapt min of meer in de voetsporen van zijn vader, die onder meer wethouder was in Rotterdam en daarna van 1 september 2004 tot 1 oktober 2017 burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Westland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
Meer weer