Melkveehouder Anje Grin: gezonde kalveropfok zie je terug bij vaars

Een gezonde kalveropfok zie je terug bij de vaarzen. 'Die ogen gezonder en vitaler', stelt Anje Grin uit het Flevolandse Biddinghuizen. Ze deed die uitspraak woensdag tijdens webinar 'Kalveropfok en koemonitoring: laat niets aan het toeval over' van MSD Animal Health en Nieuwe Oogst.

Samen met haar man Piet runt Grin een melkveebedrijf. Ze zorgt altijd voor tijdige biestverstrekking van goede kwaliteit, geeft ze aan. Die wordt met een refractometer gemeten. 'Wanneer een koe met goede biest wat extra melk geeft, vries ik die biest in. Zo heb ik altijd wat voorradig voor wanneer een koe mindere biest verstrekt.'

De boerin zorgt daarnaast dat de ziektedruk laag is, door onder meer hygiënisch te werken. 'Door die lage ziektedruk worden kalveren ook minder snel ziek, wat die lage ziektedruk versterkt.' Volgens dierenarts Henk Kuijk van MSD Animal Health kan vaccineren daarbij helpen. Hij signaleert dat ruim de helft van de melkveehouders vaccineert. 'Dat aantal neemt nog steeds toe. Wellicht komt dat ook door de ervaringen rond coronavaccinaties.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer