Peter Harry Mulder winnaar eerste Gouden Leeuwerik

Akkerbouwer Peter Harry Mulder en zijn partner Eline Ringelberg uit het Groningse Muntendam zijn de winnaars van de Gouden Leeuwerik. Dat is een nieuwe prijs die in het leven is geroepen door Vogelbescherming Nederland.

Peter+Harry+Mulder+winnaar+eerste+Gouden+Leeuwerik
© Haijo Dodde

De Gouden Leeuwerik wordt voortaan jaarlijks uitgereikt door Vogelbescherming aan een akkerbouwer die natuur een plek geeft op zijn of haar bedrijf en zich extra inspant voor akkervogels.

Mulder zet zich samen met Ringelberg volgens de natuurbeschermingsorganisatie al jaren in voor meer biodiversiteit op en rondom hun akkerbouwbedrijf. Een behoorlijk deel van de grond nabij Muntendam hebben ze ingericht als akkernatuur. Met onder meer als gevolg: meer insecten en meer vogels.


Wisseltrofee

De prijs bestaat uit een wisseltrofee van, hoe kan het haast ook anders, een veldleeuwerik. Daarnaast ontvangen ze een geldbedrag van 5.000 euro, bedoeld om de biodiversiteit op het bedrijf verder te ondersteunen.

Boerenlandvogels horen bij Nederland, stelt Vogelbescherming. 'Toch dreigen ze uit ons landschap te verdwijnen. Daarom wil Vogelbescherming Nederland belangrijke weide- en akkervogelgebieden veiligstellen en uitbreiden. We doen dit samen met boeren die werken aan een natuurlijk landschap: waar ruimte is voor vogels, insecten en andere soorten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer