Vogelbescherming+dringt+aan+op+uitvoering+Aanvalsplan+Grutto
Nieuws
© Water, Land en Dijken

Vogelbescherming dringt aan op uitvoering Aanvalsplan Grutto

Vogelbescherming Nederland vindt dat het te lang duurt voordat Aanvalsplan Grutto wordt verwezenlijkt. Samen met andere natuurorganisaties is zij een petitie gestart om het reddingsplan voor de weidevogels in het regeerakkoord op te nemen.

Volgens Vogelbescherming Nederland kunnen weidevogels alleen worden behouden als de overheid de regie neemt. De rijksoverheid onderneemt tot nu toe echter geen actie om het aanvalsplan daadwerkelijk van de grond te laten komen, stelt de natuurorganisatie.'Ondanks brede steun vanuit de Tweede Kamer blijft uitvoering door het Rijk van Aanvalsplan Grutto uit en dreigt het ook dit voorjaar weer stiller te worden in de Nederlandse weilanden', geeft de Vogelbescherming aan. Via de petitie maant ze de regering tot actie.


Op initiatief van oud-minister Pieter Winsemius, It Fryske Gea, de Friese Milieu Federatie, Vogelbescherming Nederland, agronoom Rudy Rabbinge en oud-burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone is met inbreng van zes weidevogelprovincies, landbouworganisaties, natuurorganisaties en wetenschappers Aanvalsplan Grutto opgesteld. Dat moet de neerwaartse trend van de weidevogels keren. Het plan werd november vorig jaar overhandigd aan demissionair landbouwminister Carola Schouten.

Weer

 • Donderdag
  9° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
Meer weer