Opnieuw boerenprotest in Zwolle tegen handhaving PAS-melders

Boeren protesteren donderdag opnieuw bij het provinciehuis in Zwolle na het verlopen van het ultimatum dat ze twee weken geleden stelden. Zij willen dat provincie Overijssel stopt met het handhaven en opleggen van dwangsommen tegen PAS-melders.

Opnieuw+boerenprotest+in+Zwolle+tegen+handhaving+PAS%2Dmelders
© René Eijsink

Bij de demonstratie zijn drie mensen aangehouden. De burgemeester van Zwolle verbiedt via een noodbevel onder andere (landbouw)voertuigen en aanhangers in het gebied waar wordt geprotesteerd.

Enkele trekkers zijn donderdagmiddag van het provinciehuis naar het gemeentehuis gereden. De boeren willen een gesprek met burgemeester Peter Snijders, meldt RTV Oost.

Rond 12 uur kwamen onder andere dertig trekkers uit Hardenberg aan bij het provinciehuis. Twee weken geleden vond er ook een demonstratie plaats bij het Overijsselse provinciehuis. De boeren stelden toen een ultimatum. 'Dat is verlopen. De vriendelijkheid is een beetje voorbij', geeft medeorganisator Ard Eshuis aan.


De animo onder boeren om mee te doen aan de actie valt tegen, vindt de melkveehouder uit Diffelen. Daarom was het de afgelopen dagen onduidelijk of de boeren weer op de trekkers stapten om te protesteren. 'Er had meer interesse moeten zijn om te demonstreren. Als je een ultimatum stelt en er gebeurt niets, dan kun je niet zeggen: we doen niets meer.'Ook uit andere delen van het land kwamen boeren naar het provinciehuis. Onder andere uit Drenthe en Friesland. Zij ondersteunen hun Overijsselse collega's.


Mensen opgepakt

De politie heeft twee mensen bij het provinciehuis opgepakt. 'We zien dat de sfeer in enkele gevallen omslaat', meldt politie Overijssel op Twitter. Een shovel van de politie zette een trekker aan de kant. De bestuurder had volgens de politie een politievoertuig klemgezet. Hij is een van de aangehouden personen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer