Honderden boeren verwacht bij protest PAS-melders Overijssel

Boeren gaan woensdagmiddag in Zwolle bij het Overijsselse provinciehuis demonstreren tegen handhaving van PAS-melders. De initiatiefnemers, verschillende trekkerclubs uit Noordoost-Overijssel, verwachten honderden demonstranten.

Honderden+boeren+verwacht+bij+protest+PAS%2Dmelders+Overijssel
© Nieuwe Oogst

De boeren roepen provincie Overijssel op de handhaving tegen PAS-melders 'onmiddellijk stop te zetten, de dwangsommen in te trekken en extern en intern salderen binnen de agrarische sector per direct weer toe te staan'. Bovendien willen de veehouders dat Overijssel werk maakt van het legaliseren van PAS-melders.

'Provincie Overijssel heeft ons beloofd dat ze het gaat regelen. Tot nu toe is dat niet gebeurd. Inmiddels zit de angst er bij de boeren goed in. Ze dachten in eerste instantie dat het wel zou loslopen, maar zien met de dreiging van dwangsommen dat het menens is. Het loopt niet los', geeft Ard Eshuis van de trekkerclub bij Hardenberg aan.


Zorgen bespreken en vragen beantwoorden

De provincie is bekend met de aangekondigde demonstratie, laat een woordvoerder van de provincie weten. 'Gedeputeerden Tijs de Bree, Gert Harm ten Bolscher en commissaris van de Koning Andries Heidema staan open voor een gesprek met een afvaardiging van de bezorgde boeren om de zorgen te bespreken en vragen te beantwoorden.'

Tientallen boeren in Noord-Nederland klommen vorige week donderdag al op de trekker om bij Drachten te protesteren tegen mogelijke handhaving van PAS-melders door provincie Fryslân.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer