Taakstraf voor geweldpleger bij huis minister Van der Wal

Voor zijn deelname aan een boerenprotest bij het huis van stikstofminister Christianne van der Wal krijgt een 39-jarige man uit het Gelderse Lochem een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Dat protest bij de bewindsvrouw vond juni dit jaar plaats in het Gelderse Hierden.

Taakstraf+voor+geweldpleger+bij+huis+minister+Van+der+Wal
© Pixabay

De man werd veroordeeld voor het plegen van openlijk geweld tegen een politieauto. Hij trapte bij het uit de hand gelopen boerenprotest een ruit van het voertuig in. Ook verzette hij zich met geweld tegen politieagenten. De man ging eind juni dit jaar met een grote groep mensen met trekkers naar de woning van de stikstofminister.


De politierechter vindt dat de man verantwoordelijk is voor wat de groep daar heeft gedaan. Volgens de rechter heeft de man de wettelijke grenzen fors overschreden. Het gedrag van de verdachte noemt de rechter onacceptabel. Een huisbezoek aan de minister is intimiderend, juist omdat de thuissituatie een plek is waar je niet in functie bent en waar je met je gezin veilig moet kunnen zijn, aldus de rechter.

Met het intrappen van de ruit van de politieauto ging de man volgens de rechter verder dan andere personen die ook geweld pleegden tegen de politieauto. De afgelopen maanden werden ook andere aanwezigen bij het boerenprotest al veroordeeld tot werkstraffen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  16° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer