Boeren protesteren in Drachten tegen handhaving PAS-melders

Ruim honderd boeren en truckers hebben donderdagavond bij Drachten geprotesteerd tegen de handhaving van PAS-melders. De Friese veehouders vrezen dat provincie Fryslân net als Overijssel ook gaat handhaven.

Boeren+protesteren+in+Drachten+tegen+handhaving+PAS%2Dmelders
© Camjo Media

Het initiatief voor het protest komt van een individuele boer. Tijdens een bijeenkomst van Agractie, woensdagavond in het Friese Baaium, bleken meer boeren te willen actievoeren. Daar werd ook gesproken over de PAS-problematiek en de dwangsommen die provincie Overijssel nu oplegt.

Friesland gaat niet handhaven tegen de PAS-melders, laat een woordvoerder van de provincie desgevraagd weten. Het provinciebestuur verklaarde vorige maand het bezwaar van milieurorganisatie Mobilisation for the Environment (MOB) tegen de provincie om handhavingsverzoeken tegen 22 PAS-melders af te wijzen ongegrond. Volgens de provincie is het Rijk aan zet om met een oplossing voor de PAS-problematiek te komen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  6° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  75 %
Meer weer