Frank Lenssinck kwartiermaker Fries veenweiden innovatiecentrum

Frank Lenssinck van het Veenweiden Innovatie Centrum (VIC) in het Utrechtse Zegveld wordt kwartiermaker van zo'n innovatiecentrum in Friesland. Begin 2023 wordt meer duidelijk over de plannen die er zijn.

Frank+Lenssinck+kwartiermaker+Fries+veenweiden+innovatiecentrum
© Mike Schellart

Friesland heeft ruim 60.000 hectare veenweide. Qua oppervlakte is dat gebied groter dan het veenweide gebied dat rondom Zegveld ligt. Door inklinking en oxidatie van veenbodems daalt het maaiveld en komen broeikasgassen vrij. VIC Zegveld werd in 2012 opgericht, onder andere om te onderzoeken hoe met een andere peilbeheer toch geboerd kan worden op veenweidegronden.

Lenssinck is directeur en innovatiemanager van VIC Zegveld. Hij was een van de drijvende krachten achter de oprichting van het centrum. Zijn kennis en ervaring met het veenweidegebied worden nu ingezet om in Friesland, naar het voorbeeld van Zegveld, een veenweide innovatiecentrum te starten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer