FrieslandCampina brengt in film ode aan melkveehouders

Zuivelcoöperatie Royal FrieslandCampina brengt dinsdag in een vier minuten durende film 'een ode aan de vele generaties melkveehouders'. De film wordt dinsdagavond uitgezonden op RTL 4 in twee reclameblokken.

FrieslandCampina+brengt+in+film+ode+aan+melkveehouders
© Royal FrieslandCampina

Het filmpje met de naam 'A New Day' is gemaakt ter gelegenheid van de afsluiting van het 150-jarig jubileum van de Nederlandse zuivelcoöperatie. Met deze film wil de onderneming de aandacht vestigen op 'de vele generaties melkveehouders die FrieslandCampina hebben gemaakt tot wat het vandaag is', staat in de persverklaring van het bedrijf. 'Een dynamische, toekomstgerichte zuivelcoöperatie en een internationaal opererende onderneming.'


Tekst gaat verder onder video.

Er is voor gekozen om in de film de aandacht te vestigen op de nieuwe generatie. CEO Hein Schumacher stelt in de persverklaring dat de leden-melkveehouders van FrieslandCampina zich telkens weer weten aan te passen aan wat de markt en omgeving van hen vragen. 'Door actief in te spelen op de verschillende behoeften en altijd te blijven vernieuwen, hebben ze zich ontwikkeld tot zeer innovatieve boeren', aldus Schumacher.

'Ik heb daarbij veel bewondering voor de nieuwe generatie boeren, die met enorm veel inzet, passie en vastberadenheid verder bouwt aan een duurzame toekomst voor de melkveehouderij. Juist in deze tijd van onzekerheid en spanning. Deze film is onze ode aan alle melkveehouders, jong en oud', legt de FrieslandCampina-CEO uit.


Op televisie

'A New Day' wordt dinsdag 20 september uitgezonden op RTL 4 in de reclameblokken van RTL Nieuws om 18:05 uur en 19:20 uur, dat is voor en na het nieuws. De film is ook te vinden via de website en socialemediakanalen van FrieslandCampina.

De vier minuten durende film toont het verhaal van drie jonge melkveehouders, die op reis gaan, uitdagingen trotseren, keuzes maken en er sterker uitkomen, klaar voor een nieuwe dag. De film laat zien wat er allemaal op hen afkomt in deze snel veranderende wereld. 'A New Day' is een vervolg op 'The Story of Milk', die in 2012 werd gemaakt.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  17° / 9°
  20 %
 • Maandag
  18° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
Meer weer