Website Nederland Vleesland live

Website Nederland Vleesland is donderdag gelanceerd. Diverse organisaties in de vleessector treden hiermee gezamenlijk naar buiten en hopen zo een maatschappelijke dialoog over de vleesconsumptie te starten.

Website+Nederland+Vleesland+live
© Jos Thelosen

De website nederlandvleesland.nl kent onder andere de thema's smaak, gezondheid, respect voor dieren en duurzaamheid. Bij het thema Respect voor dieren bijvoorbeeld geeft kalverhouder Kees van Herk aan dat hij met technische innovaties zorgt voor een goed stalklimaat in de zomer en winter.

Het thema duurzaamheid gaat onder andere in op vierkantsverwaarding en de CO2-footprint die volgens de samenwerkende organisaties voor Nederlands vlees een stuk lager ligt dan die uit andere landen, maar ook het voorkomen van ontbossing en de werkelijke hoeveelheid water die nodig is voor de vleesproductie.


Beeld en werkelijkheid komen niet overeen

Voorzitter Linda Verriet van Producenten Organisatie Varkenshouderij presenteerde tijdens de lancering een aantal resultaten van de door de organisaties uitgevoerd onderzoek. Zo maken die volgens haar bijvoorbeeld opmerkenswaardige contrasten zichtbaar. Bijvoorbeeld: Nederland denkt dat 72 procent van de Nederlanders nog vlees eet. In werkelijkheid is dat 94 procent. 'Beeld en werkelijkheid komen niet overeen.'


Met een druk op de knop lanceerden de bestuurders van de ketenpartners de website in het Utrechtse Nieuwegein. Dat deden, van links naar rechts op de foto, Helma Lodders (voorzitter Vee & Logistiek), Linda Verriet, Laurens Hoedemakers (voorzitter Centrale Organisatie voor de Vleessector en Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie), Marijke Everts (vicevoorzitter Stichting Brancheorganisatie Kalversector) en Marian Lemsom (directeur Koninklijke Nederlandse Slagers).

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer