Aantal deelnemers Weekend van het Varken stijgt naar veertien

Het aantal varkenshouders dat publiek op het erf wil ontvangen tijdens het Weekend van het Varken is gestegen naar veertien. Onlangs zijn twee bedrijven met wroetvarkens aangehaakt.

Aantal+deelnemers+Weekend+van+het+Varken+stijgt+naar+veertien
© Jos Thelosen

'De teller van het aantal deelnemende varkensbedrijven stond tot deze week op twaalf', zegt Pleun Leeijen. Zij organiseert en coördineert vanuit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) het Weekend van het Varken. Dat publieksevenement vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 en zondag 11 september.

De twee meest recente deelnemende varkensbedrijven aan het Weekend van het Varkens zitten in het Gelderse Putten en het Overijsselse Heeten. 'Dit zijn beide bedrijven met wroetvarkens en ze zijn om de beurt geopend. Oftewel: eentje op zaterdag en de andere zondag', licht Leeijen toe.


Afrikaanse varkenspest

'Door de dreiging van Afrikaanse varkenspest willen we geen extra risico nemen door mensen contact te laten hebben met de varkens. Met z'n allen hebben we afgesproken dat er dit jaar op geen enkel bedrijf met biggen wordt geknuffeld', zegt Leeijen.

De varkensbedrijven zijn verdeeld over de middenas van het land. Het zwaartepunt zit in de meest varkensrijke provincie Noord-Brabant. Zes Brabantse varkenshouders zetten hun staldeuren voor het grote publiek open op 10 en/of 11 september. Drie Gelderse en twee Overijsselse varkenshouders doen dat eveneens. Collega's in Drenthe, Friesland en Groningen maken de veertien 'uithangborden voor de varkenssector' van het Weekend van het Varken compleet.

De deelnemers aan het Weekend van het Varken zijn te vinden op de website van The Pig Story. Ook voor de tijdstippen dat bezoekers er terechtkunnen, is er informatie te vinden.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 9°
  80 %
 • Woensdag
  13° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer