Varkens paraderen over catwalk bij Porcus Campus

De primeur van de Pigwalk in Nederland vond vorige week plaats bij Porcus Campus in het Brabantse Aarle-Rixtel. Van de zestien varkensrassen op de locatie van de familie Rooijakkers paradeerde een bont gezelschap knorrend over het verhoogde podium.

Varkens+paraderen+over+catwalk+bij+Porcus+Campus
© Marcel van de Kerkhof

John Rooijakkers begeleidde de showmodellen vakkundig bij het statig over het omheinde paradepaadje lopen. Zijn broer Maarten Rooijakkers gaf ondertussen uitleg over de kenmerken en bijzonderheden van het geshowde varkensras. Regelmatig klonk applaus en gelach van het publiek.

De Pigwalk was een van de onderdelen van het vier uur durende evenement op het voormalige zeugenbedrijf met zichtlocatie. Het bedrijf is omgebouwd tot recreatief belevingscentrum voor mens en varken. Rooijakkers ziet Porcus Campus als de verbinding tussen de agrarische sector en consumenten en de poort tussen de stad en het platteland.


Tamworth-varkensvlees

Het betalende gezelschap kreeg naast de Pigwalk varkensvlees van de barbecue voorgeschoteld. Dat was afkomstig van een Tamworth-varken dat op het eigen bedrijf een goed leven heeft gehad. Tamworth is een oud Engels varkensras, rossig van kleur, sterk en robuust en het heeft een grote winterhardheid. De deelnemers lieten zich het speciale vlees goed smaken.

Iedereen die deze varkensshow nog wil meemaken, krijgt een herkansing. Op 20 augustus is er nog een show met een barbecue in de evenementenhal van Porcus Campus.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  12° / 10°
  80 %
 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
Meer weer