Nederland wil af van Europese subsidie vleesreclame

Nederland zet zich in om enkel nog duurzaam geproduceerde en gezonde landbouwproducten met Europees geld te promoten. Vleesproducten vallen daar in het algemeen niet onder, meldt landbouwbouwminister Henk Staghouwer.

Nederland+wil+af+van+Europese+subsidie+vleesreclame
© Pixabay

Op dit moment wordt de EU-verordening die daarover gaat herzien, geeft Staghouwer in antwoorden op Kamervragen van Joris Thijssen (PvdA) aan. Hij benadrukt daarbij dat de promotiecampagnes een Europese aangelegenheid zijn.

'Een campagne wordt voor 80 procent gefinancierd met EU-gelden. De overige kosten draagt de aanvrager, de producentenorganisatie, zelf. Er is geen nationaal belastinggeld mee gemoeid. Het is aan de organisator van het betreffende gesubsidieerde EU-promotieprogramma om voor het product al dan niet zendtijd in te kopen. De Nederlandse overheid heeft hier geen invloed op.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer