Stal Geere-Stein Hippische Ondernemer van het Jaar 2022

Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein van Matthijs Maat in het Utrechtse Doorn is vrijdag uitgeroepen tot Hippische Ondernemer van het Jaar 2022.

Stal+Geere%2DStein+Hippische+Ondernemer+van+het+Jaar+2022
© Geere-Stein

De uitreiking vond plaats tijdens De Hippische Ondernemer Dag in Expo Haarlemmermeer in het Noord-Hollandse Vijfhuizen. Onder leiding van dagvoorzitter Annemarie van Gaal werd de bijbehorende HIP-award uitgereikt aan Maat.

Behalve een pensionstal zijn er op Pensionstal & Stoeterij Geere-Stein ook een kleine, succesvolle fokkerij en een paardenrevalidatiecentrum aanwezig. Een bedrijf van een gedreven ondernemer die ook breed bestuurlijk actief is in de paardensector. Maat is bestuurder bij LTO-vakgroep Paardenhouderij en bestuurslid Keurmerk Paard en Welzijn.


Duurzaamheid en welzijn

Het bedrijf is gericht op duurzaamheid en paardenwelzijn. Geere-Stein ontving als eerste bedrijf in Nederland het Keurmerk Paard en Welzijn Plus van de Sectorraad Paarden. Maat zet zich in voor het voortbestaan van de sector.

De twee andere finalisten voor de titel Hippische Ondernemer van het Jaar 2022 waren Stal Ehrens in het Limburgse Weert en Stal Paardenvreugd in het Utrechtse Eemnes. Die laatste kreeg de publieksprijs.

De jury bestond uit Ton Corbeau van De Hippische Ondernemer, Andries van Daalen van KWPN, Annemiek van der Vorm van KNHS, Peter van der Veeken van Abab Accountants en Adviseurs, Monique van Hal van Trendpanel Paard en Marlies Reibestein van stichting HIP. De jury gaf aan dat ze dit jaar een sterke groep ter beoordeling had. 'Het zijn alle drie bedrijven die het goed zouden doen tussen de winnaars van vorige verkiezingen', zei Corbeau.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer