LTO Bedrijven neemt belang in Delta Horses BV

LTO Bedrijven gaat participeren in Delta Horses BV, een bedrijf dat marktleider is op het terrein van stamboekregistratie in de paardenhouderij. Het toetreden van LTO Bedrijven versterkt de ontwikkeling van het digitale dienstenpakket Equis, waarmee ruim 90 procent van de paardenhouders en hengstenhouders in Nederland werken.

LTO+Bedrijven+neemt+belang+in+Delta+Horses+BV
© Marcel Bekken

Delta Horses levert software en datafunctionaliteit voor stamboekregistratie en aanverwante diensten. Het bedrijf is ontstaan in 1999. Delta Horses neemt een cruciale positie in binnen het functioneren van de Nederlandse paardenhouderij, voor onder meer de registratie, fokkerij, handel en keuring van paarden. Al deze data wordt verzameld, verwerkt en ontsloten via de systemen van Delta Horses.


De transactie vindt plaats met terugwerkende kracht per 1 januari 2022. LTO Bedrijven zal samen met de huidige aandeelhouders Paul de Blaauw, eigenaar ICT-bedrijf Softhouse, en Rob Mekelenkamp, eigenaar uitgeefbedrijf Media Primair, richting geven aan de verdere groei van Delta Horses. Dick Koorn treedt per dezelfde datum uit als aandeelhouder.

Met het toetreden van LTO Bedrijven wijzigt ook de directie van Delta Horses. Berrie de Mik start per 1 september 2022 als algemeen directeur van Delta Horses BV. Hij zal zijn werkzaamheden combineren met het directeurschap van GreenlinQdata, eveneens een deelneming van LTO Bedrijven.


Cruciale rol

Patrick Bramer, algemeen directeur van LTO Bedrijven, licht de participatie toe: 'Voor LTO Bedrijven is het van belang dat we ons portfolio uitbreiden en verbreden en op die wijze onze waarde voor de land- en tuinbouw en de aangesloten bedrijven vergroten. Delta Horses heeft een cruciale rol in de verdere digitalisering van de paardenhouderij, een voor LTO belangrijke sector. LTO heeft 2.500 bedrijfsleden met paarden op het bedrijf. Met onze investering in Delta Horses dragen we bij aan de doorontwikkeling van het Equis-pakket, ook wel de digitale aorta van de paardenhouderij genoemd.'

Paul de Blaauw en Rob Mekelenkamp verwelkomen de betrokkenheid van LTO Bedrijven: 'Delta Horses heeft de potentie om haar activiteitenpakket en daarmee de waarde voor de paardenhouderij, de stamboeken en haar leden verder uit te breiden. In Nederland en internationaal. Voor Delta Horses is borging van het sectorbelang via de betrokkenheid van sectorpartij LTO Bedrijven belangrijk voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  7° / 4°
  70 %
 • Maandag
  9° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  8° / 5°
  20 %
Meer weer