Stal Geere-Stein genomineerd als Hippisch Ondernemer

Stal Geere-Stein in het Utrechtse Doorn is één van de drie genomineerden in het kader van de verkiezing voor de Hippische Ondernemer van het jaar. De winnaar wordt vrijdag 16 september bekendgemaakt tijdens de Hippische Ondernemer Dag op Expo Haarlemmermeer.

Stal+Geere%2DStein+genomineerd+als+Hippisch+Ondernemer
© Eigen Foto

Stoeterij & Pensionstal Geere-Stein is het bedrijf van Matthijs Maat, bestuurslid van LTO Nederland-vakgroep Paardenhouderij, en zijn vrouw Liesbeth. Hij kocht in 2000 de voormalig melkveehouderij met pensionstalling om hier vervolgens zijn eigen stal op te zetten.

Het werd een enorm project om het bedrijf om te bouwen naar een accommodatie die vooroploopt wat paardenwelzijn en duurzaamheid betreft. Zo was dit een van de eerste bedrijven die het Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) droeg en wel met het plus-certificaat.


Toegevoegde waarde

Volgens Maat is dit keurmerk absoluut een toegevoegde waarde voor zijn onderneming: 'Ik wil altijd gaan voor het hoogst haalbare, ook op het gebied van welzijn. Intern weet je al dat je goed bezig bent wat het welzijn van de paarden betreft, maar met dit keurmerk straal je dat ook uit naar de buitenwereld.'

Geere-Stein hecht heel veel waarde aan het welzijn; niet alleen voor het paard zelf, maar ook voor het voortbestaan van de sector. 'Met dit keurmerk geven we een signaal af dat we als sector zelf al in beweging komen als het gaat om welzijn', verzekert hij.


Drie finaleplaatsen

Ieder bedrijf dat voldoet aan de voorwaarde voor de Hippische Ondernemer van het Jaar kon in de voorselectie meedingen naar een van de drie finaleplaatsen. Via de website van Stichting HIP kunnen elk jaar bedrijven aangemeld worden. De vakkundige jury neemt onder leiding van voorzitter Ton Corbeau, hoofdredacteur van de Hippische Ondernemer, de finalisten onder de loep.

Deze bedrijven worden onder andere beoordeeld op klantgerichtheid, onderscheidend vermogen, creativiteit en innovatief karakter, personeelsbeleid en financiën. Andere genomineerden zijn opfokstal Paardenvreugd in het Utrechtse Eemnes en springstal Ehrens in het Limburgse Weert.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  15° / 4°
  50 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
 • Zaterdag
  16° / 10°
  80 %
Meer weer