Productie Duits varkensvlees ligt 10,1 procent lager

De productie van varkensvlees in Duitsland ligt de eerste helft dit jaar 10,1 procent lager dan in 2021. Dit komt door een combinatie van minder slachtingen en een lager slachtgewicht.

Productie+Duits+varkensvlees+ligt+10%2C1+procent+lager
© Varkens Archief

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse Federaal Bureau voor de Statistiek (Destatis). Volgens het bureau ligt de 2,3 miljoen ton Duits varkensvlees die de eerste zes maanden van dit jaar op de markt is gebracht zo’n 253.800 ton lager dan in 2021. Dat is een daling van 10,1 procent

Destatis meldt ook dat slachterijen in de eerste zes maanden van 2022 samen 23,8 miljoen varkens hebben geslacht. Dit zijn er ongeveer 2,3 miljoen minder dan in 2021, daling van 8,9 procent.


Slachtgewicht daalt ook

De vleesproductie daalde verder doordat het gemiddelde slachtgewicht afnam met iets meer dan een kilo. Dit jaar levert een Duits vleesvarken gemiddeld 96,31 kilo geslacht gewicht op, geeft Destatis aan.

De afname van het slachtgewicht komt door de krimpende Duitse varkensstapel en doordat corona en Afrikaanse varkenspest de markt verstoorden. De afzet van slachtrijpe varkens verliep stroef waardoor dieren noodgedwongen langer op de boerderijen bleven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    17° / 8°
    20 %
  • Donderdag
    14° / 7°
    20 %
  • Vrijdag
    12° / 7°
    70 %
Meer weer