Ruggen schoon schoffelen met Steketee EC-Ridger

Steketee komt met drie modellen van de EC-Ridger. Het schoffelapparaat kan volgens de machinefabrikant zonder gebruik van chemie teelten op ruggen onkruidvrij houden. Daardoor is de machine vooral interessant voor gewassen als aardappelen en wortelen.

Ruggen+schoon+schoffelen+met+Steketee+EC%2DRidger
© Lemken

De Steketee EC-Ridger is geschikt voor rijafstanden van 75 centimeter en werkt volgens drie stappen. Eerst werken schoffelschijven het onkruid van de rug af, vervolgens maken veertanden de grond tussen de ruggen los en daarna brengen de aanaardelementen de rug weer in de gewenste vorm.

Op dit moment zijn er drie varianten van de machine verkrijgbaar:


1. De EC-Ridger 5 beschikt over het standaard element voor het bewerken van de bovenkant en de zijkanten van de ruggen.

Deze uitvoering is verkrijgbaar voor front- of achteraanbouw en is het meest geschikt voor toepassing op lichte gronden en percelen met kleinere gewassen, die vaker moeten worden geschoffeld.


2. De EC-Ridger 7 is uitgevoerd als achteraanbouw en is uitgerust met het TRS-element, dat is bedoeld voor het bewerken onder zware omstandigheden.

Optioneel kan de machine worden uitgebreid met bladbeschermers, die voorkomen dat het blad van het gewas wordt beschadigd wanneer de zijkanten van de ruggen worden geschoffeld en aangeaard.

Verder kan deze variant voor toepassing op lichte gronden worden uitgerust met aanaardschijven in plaats van aanaardelementen. Voor zwaardere omstandigheden kan de gebruiker een woeler toevoegen.


3. De EC-Ridger 9 is eveneens een achteraanbouwmachine.

Deze uitvoering bestaat uit verschillende werktuigen om de machine optimaal te kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden en de verschillende groeistadia van de gewassen. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld kiezen voor schoffelmessen om de rug te schoffelen of schoffelschijven voor het werk tussen de ruggen.

De dieptecontrolewielen waarborgen bij beide elementen een nauwkeurige werkdiepte. Als optionele elementen zijn ook veertanden, schoffelschijven en schoffelscharen verkrijgbaar. Door het snelwisselsysteem kan vlot tussen de elementen worden gewisseld. Indien nodig kan het systeem worden uitgebreid met een woeler.


De Steketee EC-Ridger 9 met het snelwisselsysteem.
De Steketee EC-Ridger 9 met het snelwisselsysteem. © Lemken

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer