Lemken investeert 18 miljoen euro in Nederlandse fabriek voor schoffeltechniek

De Duitse machinefabrikant Lemken gaat een nieuwe fabriek bouwen in het Brabantse Dinteloord. De wereldwijde vraag naar onkruidbestrijdingsmachines zoals cameragestuurde schoffelapparatuur is zo groot, dat uitbreiding noodzakelijk is.

Lemken+investeert+18+miljoen+euro+in+Nederlandse+fabriek+voor+schoffeltechniek
© Lemken

Lemken investeerde in 2018 in schoffeltechniek door machinefabriek Steketee uit het Zuid-Hollandse Stad aan 't Haringvliet aan zich te binden. De nieuwe productiefaciliteit zal 18 miljoen euro gaan kosten en opent eind 2023 haar deuren. Ook biedt het plaats aan tenminste dertig extra medewerkers.

Algemeen directeur Anthony van der Ley van Lemken zegt over de uitbreiding: 'We geven vol gas in de verkoop, productie en ontwikkeling van Steketee-machines. Inmiddels groeien we op de huidige locatie zo uit ons jasje, dat we beter op een nieuwe locatie onze ambities waar kunnen maken.'

Overigens reikt de ambitie van Lemken verder dan alleen productieuitbreiding. Er is besloten extra te investeren in productontwikkeling om de positie van Lemken en Steketee uit te bouwen. 'Ruim drie jaar na de overname zijn we op een punt beland waarop we een grote stap vooruit kunnen maken. Ik ben daarom blij met het vertrouwen van ons moederbedrijf Lemken in Steketee en haar medewerkers', aldus Steketee-directeur Iljan Schouten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer