Nauwkeurig schoffelen met stuurframe van Steketee

Machinefabrikant Steketee uit het Zuid-Hollandse Stad aan 't Haringvliet introduceert een stuurframe voor schoffelmachines. Dit kan met de camerabesturing IC-Light met verschillende groentinten of het RGB-kleurprofiel planten van onkruid onderscheiden.

Nauwkeurig+schoffelen+met+stuurframe+van+Steketee
© Lemken

Door de nauwkeurige werking kan het systeem automatisch op 2 centimeter van de plantrij werken. Met de hefarmstabilisatoren los van de trekker maakt het stuurframe een soepele en precieze besturing van de schoffelmachine mogelijk.

Hierdoor worden er geen zijwaartse bewegingen tussen de trekker en het stuurframe overgedragen. Het parallelstuurframe is als integraal onderdeel van standaard Steketee-machines en als zelfstandige unit voor aanbouw aan andere schoffelmachines inzetbaar.


Boeren kunnen met het parallelstuurframe bestaande schoffelmachines eenvoudig upgraden of van systeem wisselen.
Boeren kunnen met het parallelstuurframe bestaande schoffelmachines eenvoudig upgraden of van systeem wisselen. © Lemken


Mogelijkheden

De EC-Steer 7 is geschikt voor schoffelmachines met een eigen gewicht van maximaal 2.500 kilo en een werkbreedte van hooguit 6 meter. De open driepuntsbok biedt als voordeel dat de camera direct centraal op het stuurframe kan worden geplaatst en op die manier een groot zichtveld bestrijkt.


Voor grotere schoffelmachines tot een werkbreedte van 9 meter en een gewicht van 4.000 kilo beschikt Steketee over de EC-Steer 9, die een versterkte frameconstructie heeft.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer