Nieuwe Evers Schoffelbemester voor zestien maisrijen

De Evers Schoffelbemester voor acht en twaalf maisrijen is nu verder uitgebreid met een bemester voor zestien maisrijen. De grotere werkbreedte verhoogt de capaciteit en vermindert het aantal rijsporen.

Nieuwe+Evers+Schoffelbemester+voor+zestien+maisrijen
© Evers

Bijzonder aan de doorontwikkelde zestien maisrijen Schoffelbemester is het automatische camerastuursysteem van de schoffelelementen. Het camerastuursysteem beschikt over twee camera's, voor een onafhankelijke aansturing van de secties aan de linker- en rechterzijde van de Schoffelbemester.

De camera's detecteren de groene tinten van de maisplant en sturen deze naar de terminal. De intuïtieve terminal verwerkt de camerabeelden tot nauwkeurige stuursignalen voor de onafhankelijke secties. Iedere sectie beschikt over een eigen parallellogram-stuurframe. Door het automatische camerastuursysteem volgen de schoffelelementen altijd de positie van het gewas. Belemmeringen door aansluitingen van zaaiwerkgangen en een onnauwkeurig gps-signaal zijn hierdoor verholpen.


Opklapbaar frame

De nieuwe Schoffelbemester kenmerkt zich door het vijfdelig opklapbaar frame. Het frame is robuust gebouwd en de schoffelelementen kunnen vrij bewegen door een parallellogramconstructie. Ieder schoffelelement is hierdoor optimaal bodemvolgend. Standaard beschikt de bemester over een V-stelling, wat het keren op de kopakker vereenvoudigt.

De mestuitlopen bevinden zich voor de schoffel, zowel links als rechts van de maisplant. De roterende schoffel, die direct achter de mestuitloop zit, mengt vervolgens de mest met de aarde. Verbranding aan de maisplant door de sterk geconcentreerde meststoffen wordt daardoor voorkomen.


Duurzaam gebruik

De schoffel met roterende werking roert de met mest verrijkte aarde naar de plant toe. De voedingstoffen komen daar waar de maisplant ze nodig heeft, namelijk zo dicht mogelijk bij de wortels. De Schoffelbemester draagt bij aan een duurzaam gebruik van bodem en voedingstoffen en vermindert het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  17° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
Meer weer