Laatste rondje schoffelen in de bloemkool

Kort voor het sluiten van het gewas voert Rien Dieleman in het Zeeuwse Middelburg nog één keer een schoffelronde uit in zijn bloemkool.

Laatste+rondje+schoffelen+in+de+bloemkool
© Johan Wissink

'Dat is niet alleen om het laatste onkruid weg te werken, maar ook om wat lucht in de grond te brengen. Daar houdt bloemkool wel van', zegt Dieleman. Hij teelt op zijn bedrijf tussen Middelburg en Vlissingen vooral bloemkool in een rotatie met enkele akkerbouwgewassen.

De schoffelronde is meteen de laatste van het seizoen. 'Na eerder een bespuiting met een bodemherbicide is dat voldoende om de onkruid te onderdrukken', legt de Zeeuwse bloemkoolteler uit. 'Na deze week kan het schoffelwerktuig in de winterstalling.'


Eind december oogsten

De bloemkool op het perceel waar Dieleman schoffelt, is rond 20 juli geplant. 'Als alles goed verloopt en we hebben geen last van vorst dan kunnen we hier tot eind december oogsten. Dat is voor ons dan meteen de afsluiting van het bloemkoolseizoen.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer